Veel honger in Nederland

Nederland, hongerland

Nederland is één van de hongerigste landen ter wereld. Het overgrote deel van de inwoners kampt met een structureel tekort aan voedsel, wat grote impact heeft op hun dagelijks leven, en logischerwijs de invulling ervan.

Volgens de kenners zit het probleem niet in de afwezigheid van voedsel, maar meer in de voedselkeuze. Er wordt eigenlijk alleen ‘fastfood’ gegeten, waardoor enkel het gevoel van honger verdwijnt, maar het lichaam daadwerkelijk niet gevoed wordt. De momenten dat er wel écht voedsel (het zogenaamde ‘RealFood) gegeten wordt, is de smaak hiervan dusdanig basic, dat het maar door een enkeling als standaardvoedsel wordt geïntegreerd in het patroon van leven .

20140430-154839.jpg
Je ziet dan ook logischerwijs dat de afgelopen decennia de gezondheid van de bevolking hard achteruit gegaan is. Veel duidelijk aanwijsbare, kenmerkende en hardnekkige ziektes zijn overal in de maatschappij terug te vinden. Het is verschrikkelijk, maar ontelbaar veel doden zal dit tot gevolg hebben.

Het probleem – twee dingen

1) RealFood wordt op plekken aangeboden waar de meeste Nederlanders helemaal niet zijn. Daarnaast wordt dit voedsel vaak vermengt met het ‘fastfood’ waardoor het uiteindelijk geen van beide oplevert. Én geen gezondheid, én geen bevredigde smaakpapillen.

2) Het is voor je hele doen en laten een dusdanige omkeer om écht te gaan eten, deze stap is voor velen te groot geworden. Een ‘te ver van m’n bed-show‘, zoals iemand dat laatst noemde.
De cultuur is niet meer ingericht op het échte voedsel. Het kost voorbereiding, tijd, geeft lang niet altijd onmiddellijk bevrediging, en heeft vooral resultaat op langere termijn. Dit staat haaks op de cultuur van snelle bevrediging en korte termijn visie. Daarnaast heeft het principe ‘ik volg graag de meerderheid’ meer aanhang dan het principe ‘ik volg graag de waarheid’. Volgens de onderzoekers een vreemde, maar veel voorkomende trend.

Aanbeveling

De onderzoekscommissie die het probleem in kaart bracht, geeft aan dat geduld belangrijk is.
Het is belangrijk dat RealFood weer op meerdere zichtbare plekken aangereikt wordt. Deze verantwoording moét gepakt worden door de groep die al fanatiek bezig is met écht eten, en hier oprecht laaiend enthousiast over zijn.

“Momenteel zien we hier meer van, wordt het voedsel bijvoorbeeld ook thuis geserveerd, in plaats van alleen in de traditionele en wat oubollige restaurants (die overigens meestal alleen op zondag open zijn).”

Ook zijn ‘echtheid’ en ‘duidelijkheid’ sleutelwoorden. Gezond eten levert enorm veel op. Het stimuleert het ontwerp van de mens op unieke wijze.
De investering is echter groot, en daarover moet duidelijkheid bestaan!

“Het betekent een volledig andere invulling van je eetpatronen, wat op zijn beurt ook enorme impact heeft op de rest van het lichaam en leven. Iedereen moet zichzelf oprecht afvragen of ze dat het offer waard vinden.”

De keuze voor deels ‘RealFood’ en deels ‘fastfood’ wordt afgeraden en blijkt in de praktijk niet te werken.
Het vermengen van beide varianten in dezelfde maaltijd gebeurt vaak, maar wordt door de RealFood-kok zelf als ‘braakwaardig’ aangemerkt.

RealFood-ketens

Verschillende RealFood-ketens zullen hun menukaart, locaties en openingstijden moeten herzien. Consumenten moeten niet alleen zelf eten, maar zelf mee gaan koken en RealFood gratis verstrekken. Hierbij is het voor iedereen belangrijk dat het echte en complete verhaal duidelijk verteld wordt. De keuze voor RealFood is verstandig én permanent. Fastfood smaakt je in de loop van de tijd steeds minder, terwijl RealFoods erg verslavend werken.

De onderzoekscommissie meldt namens de RealFood-meesterkok dat Hij graag instructies geeft en 24-7 online beschikbaar is voor tips, advies of welke vorm van ondersteuning dan ook.

“In de praktijk wordt hier nog weinig gebruik van gemaakt, ik zou graag zien dat mijn expertise op dit vlak meer en beter benut zou worden. Ik ben er graag, én altijd voor hen!”

Volgend jaar zal de onderzoekscommissie opnieuw bekijken hoe de vlag er bij hangt.

“Er is veel verwachting, maar er zal ook keihard gewerkt moeten worden!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s